Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-16 04:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/augustin-inget-utstralar-bank-som-ett-rejalt-pingisbord/

Kultur

Augustin: Inget utstrålar bank som ett rejält pingisbord

Foto: Tomas LePrince/KvP/TT

Kåseri. Att kunna skicka pengar utan att behöva stå i kö på banken är något som den yngre generationen inte vet hur tacksamma de ska vara över.

Bankkontoret är möblerat med ett pingisbord. Jo, det är ett tvättäkta pingisbord med nät och racketar och bollar. Jag anar att det har spenderats kostsamma konsultarvoden och att designerpannor har lagts i djupa veck innan något geni föreslagit att ett pingisbord är precis den möbel som gör att folk känner förtroende för sin bank. 

Det är inte alls dumt tänkt, för vem gillar inte rundpingis? Jag blir trygg direkt eftersom det innebär att det finns gott om pengar i den bank jag anlitar. 

Det ska införskaffas Swish till en junior. Att kunna skicka pengar utan att behöva stå i kö på banken är något som den yngre generationen inte vet hur tacksamma de ska vara över. Och vi behöver alltså gå till banken för att slippa gå till banken. 

Vi blir genast välkomnade av en ung man i vinröd kostym och uppknäppt smalrandig skjorta.

– Vill ni ha någonting, te, kaffe?

– En kopp te, tack, svarar jag, lite besviken över att jag inte blir inbjuden att spela pingis. 

– Vilken sort?

– Svart, säger jag.

Sedan ska vi gå igenom olika avtal, och det ska skaffas bank-id, och det är det ena med det andra. Men jag kan bara tänka på två saker - pingisbordet och att jag inte kan avgöra vad det är för material i hans vinröda kostym. Det kan väl ändå inte vara flanell?

Vi slår oss ned vid pingisbordet. 

Otroligt nog är inte pingisbord optimalt när man i grupp ska sitta och gå igenom och signera papper, men vi tar oss ändå igenom alltsammans och den unge mannen är så trevlig och vänlig tvärs igenom hela evenemanget att jag tänker att jag kanske skulle flytta in till den här banken. De har centralt läge, kaffeautomat och pingisbord - vad mer behöver man, egentligen? Det skulle vara pool, då, men det kanske finns i deras moderniserade bankvalv.

Vi tar farväl, och så kan jag inte låta bli:

– Ursäkta, men jag måste fråga. Vad är det för material i din kostym?

Han verkar inte ett dugg förvånad över frågan, kanske har han fått den förut.

– Det är faktiskt kamelhår, hör och häpna, säger han.

Läs fler kåserier av Augustin, till exempel det om hur han inte visar sig modig inför en sjuksköterska eller hur en magväska kan förvandla dig till knarklangare