Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Även dansare i upprop mot sexuella trakasserier

Other: Fredrik Sandberg/TT

De senaste dagarna har dansare – på samma sätt som skådespelare och sångare – samlat berättelser på sociala medier om sexuella trakasserier under taggen #tystdansa. ”Alla som gömmer sig bakom geniskydd, kreddskydd, coolskydd.
 Ni trodde ni var oåtkomliga. 
Vi kommer åt er”, lyder ett av inläggen.

Efter att skådespelare och sångare i opera- och konsertmiljön har samlat sig i gemensamma upprop mot sexuella trakasserier från kolleger börjar dansare nu göra samma sak. Under hashtagen #tystdansa samlas berättelser om olika former av kränkningar. ”En gång blev jag avkastad från en turnébuss för att jag vägrade att ligga med artisten” skrivs det i ett av inläggen. ”Dansvärlden har även den tystats ned alltför länge. Stormen kommer, var så säkra!” lyder ett annat. Enligt uppgift till DN pågår just nu ett ”stort uppsamlingsarbete” av dessa berättelser.

Läs också: Maria Schottenius: Nya kvinnorörelsen största som hänt sedan rösträtten

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.