Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Även Rihanna uppmanar fansen att rösta

Rihanna
Rihanna Foto: IBL

Artisten Rihanna följer Taylor Swifts exempel och uppmanar amerikanerna att registrera sig för att rösta i mellanårsvalen till kongressen i november.

”Du har ett jobb i dag och det är att registrera dig ordentligt för att rösta. Jag bryr mig inte om vilka åtaganden du har i dag, det finns inget större åtagande än att ta kontroll över din framtid och framtiden börjar NU!”, skriver hon till sina 65 miljoner följare.

Läs mer: Taylor Swift upprepade politiskt budskap vid AMA 

Till skillnad från artistkollegan Swift har Rihanna markerat sin politiska hemvist tidigare när hon uttryckte sitt stöd för Hillary Clinton i samband med presidentvalet 2016. Hon har även kritiserat president Donald Trumps inreseförbud.

Rihanna är från Barbados och har inte själv rösträtt i USA.

Läs mer: Fem skäl till att Taylor Swift vinner på att komma ut som ”woke” 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.