Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Avicii släpper tv-spel baserat på sina hitlåtar

Foto: Christine Olsson/TT

Artisten Avicii har slagit sig ihop med Hello There Games och släpper nu spelet ”Invector”.

2013 kom Aviciis mobilspel ”Gravity”, där artistens låtar spelade en stor roll. Nu, fyra år senare, släpps Playstation 4-spelet ”Invector”.

Tv-spelet liknar sin föregångare såtillvida att det baseras på Aviciis många hitlåtar, däribland ”Levels”, ”Wake me up” och ”Waiting for love” – ”Invector” är ett sorts rytmspel som kräver taktkänsla och snabba reflexer av sin spelare. Spelets huvudperson är rymdpiloten Stella.

Filmrecension: ”Avicii: True stories”

”Invector” utvecklades liksom sin förlaga av spelföretaget Hello There Games i samarbete med Tim Bergling, som Avicii egentligen heter.

– Det har tagit omkring två år av utveckling och nu är ”Invector” äntligen här. Det blir ett nytt sätt att uppleva min musik. Som utpräglad gamer känns det verkligen roligt att ha varit med och tagit fram ett nytt spel för marknaden, säger Tim Bergling i en kommentar. 

Avicii har under hösten också varit aktuell med sitt comebackalbum ”Avici” och dokumentärfilmen ”Avicii: True stories”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.