Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Avicii till nästa års Summerburst

Foto: AP

Summerburst firar fem år och arrangören har lovat bokningar som slår alla tidigare på festivalen.
Döm själv. Sommarens första dragplåster heter Avicii.

Så var det klart. Sommarens stora affischnamn på Summerburst blir Avicii. Den svenske dj-stjärnan kommer att uppträda i såväl Göteborg som Stockholm och fungerar alltså som dragplåster till de festivaler som nästa år hålls på Nya Ullevi den 29-30 maj och Gärdet den 12-13 juni. Spelningarna på Summerburst blir Aviciis enda i Sverige nästa år.

– Det ska bli riktigt kul att komma tillbaka och stå på Summerbursts scen igen. Det var fem år sedan sist och jag kommer aldrig att glömma den känslan jag hade inom mig när jag spelade på Summerburst första gången, säger Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen heter, i ett pressmeddelande.

Summerburst firar fem år till sommaren och tidigare i höstas gick arrangören Stureplansgruppen Live ut hårt med löften om att bräcka alla tidigare bokningar.

- Avicii spelade på vårt allra första Summerburst 2011 och därför är vi väldigt stolta över att vi lyckats få tillbaka honom till vårt femårsjubileum. Jag glömmer aldrig när jag stod längre bak på scenen när Avicii spelade "Levels" - publikens reaktion var obeskrivlig, säger Anders Boström, festivalgeneral på Stureplansgruppen Live.

Avicii behöver knappast någon introduktion. Som producent och dj har han fått ett internationellt genomslag som få andra svenska artister. Hans debutalbum "True" släpptes förra året och har sålts i fler än fem miljoner exemplar världen över. Singeln "Wake me up" är den mest spelade låten på Spotify någonsin.

I och med bokningen kan Aviciis fans andas ut. I september tvingades han ställa in alla planerade framträdanden eftersom han enligt egen utsago var på väg att gå in i väggen, men nu är han alltså på väg tillbaka till livescenen.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.