Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 02:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/axell-och-sundin-vann-alla-mot-alla/

Kultur

Axell och Sundin vann ”Alla mot alla”

Bild 1 av 2 David Sundin.
Foto: Patrik Österberg/TT
Bild 2 av 2 Susanne Axell
Foto: Karin Törnblom/TT

Suzanne Axell och David Sundin tog hem segern mot Martin ”E-Type” Eriksson och Olof Lundh i Filip och Fredriks frågesportsprogram ”Alla mot alla”.

– Det här har lyft mitt år, säger Suzanne Axell.

TT Text

Efter en tudelad final har Kanal 5:s frågesportsprogram gått i mål med en andra säsong. Suzanne Axell, programledare för ”Fråga doktorn” i SVT, har tidigare medverkat i ”På spåret” och avgick med segern tillsammans med komikern David Sundin.

– ”Alla mot alla” har ett annat tempo än ”På spåret”, det går väldigt snabbt och man får inte sitta och fundera hur länge som helst. Det kändes kul och faktiskt väldigt oväntat att vinna. Det är en tuff tävling med många duktiga medarbetare, säger hon.

Sportjournalisten Olof Lundh och artisten Martin ”E-Type” Eriksson slutade på 50 poäng i finalen medan Suzanne Axell och David Sundin kammade hem 68 poäng.

– De var otroligt duktiga och när det kommer till sportfrågor är Olof Lundh förstås oslagbar. Att säga att det var en lätt seger vore att ljuga, för vi fick kämpa, säger Suzanne Axell.

TT: Vad var det bästa med vinsten?

– Det har lyft mitt år som varit lite jobbigt, min mamma har varit sjuk bland annat. Jag och David kompletterade varandra och det är roligt när man får visa upp en annan sida av sig själv.