Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 09:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bacon-triptyk-sald-for-rekordpris/

Konst

Bacon-triptyk såld för rekordpris

Verket ”Triptych inspired by the Oresteia of Aeschylus” av den brittisk-irländske konstnären Francis Bacon såldes under tisdagen för 84,6 miljoner dollar på auktionshuset Sotheby's digitala auktion av samtida och impressionistisk konst, 

skriver The New York Times.

TT Text

Budgivarna kunde via nätet följa budgivningen, som visades på skärmar som placerats i en coronaanpassad lokal i London. Triptyken av Bacon såldes till en köpare i New York efter en tuff budgivning – och priset är det tredje högsta som ett verk av den brittisk-irländske konstnären har sålts för.

”Triptych inspired by the Oresteia of Aeschylus” såldes av Astrup Fearnley Museet, ett privat museum i Oslo grundat av den norska samlaren Hans Rasmus Astrup – och ingår i de 28 triptyker som målades av Francis Bacon mellan 1962–1991.

Ämnen i artikeln

Konst

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt