Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-22 21:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bbc-profil-sparkad-efter-apbild-kopplad-till-den-kungliga-brittiska-fodseln/

Kultur

BBC-profil sparkad efter apbild kopplad till den kungliga brittiska födseln

Bild 1 av 2 Danny Baker.
Foto: Yui Mok/AP
Bild 2 av 2 Prinsparet.
Foto: Dominic Lipinski/AP

Den brittiska radioprataren och komikern Danny Baker får sparken från BBC-programmet ”5 live”. Det efter att Baker twittrade en bild föreställande en apa med texten ”Den kungliga bebisen lämnar sjukhuset”, rapporterar The Guardian.

Rätta artikel

I måndags föddes Archie Harrison Mountbatten-Windsor, son till den brittiske prinsen Harry och Meghan, hertiginnan av Sussex.

I samband med att kungahuset släppte de första bilderna av sonen twittrade den brittiske radioprataren Danny Baker en bild föreställande en man och en kvinna som håller hand med en schimpans i kostym. Till bilden skrev han: ”Kungliga bebisen lämnar sjukhuset”.

Danny Baker, som beskriver bilden som ett skämt, har sedan dess raderat twitterinlägget och bett om ursäkt efter att han anklagats för rasism och fått skarp kritik.

Quiz: Vad kan du om det brittiska kungahuset? 

På torsdagsmorgonen kom beskedet att Danny Baker sparkats från radioprogrammet ”5 live” på BBC, skriver The Guardian.

– Det var en allvarlig omdömesbrist och det går emot de värderingar vi som radiostation arbetar efter. Danny är en briljant radiopratare men han kommer inte längre att ha ett program hos oss varje vecka, säger en talesperson för BBC till tidningen.

Läs mer:

Här visar Harry och Meghan upp Archie

Katrine Marçal: En hippiedoftande hemförlossning passade Meghan Markles image