Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-20 21:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bekraftat-asap-rocky-gor-sin-forsta-konsert-efter-atalet/

Kultur

Bekräftat: ASAP Rocky gör sin första konsert efter åtalet

ASAP Rocky på modeveckan i Paris i juni 2019. Foto: Swan Gallet/Shutterstock

ASAP Rocky uppträder som huvudakt vid helgens Real Street Festival i Kalifornien. Det blir artistens första framträdande sedan han anhölls i Sverige för drygt en månad sedan. Huruvida han kommer till den finska festivalen Blockfest 16 augusti är fortfarande inte bekräftat, enligt Live Nation Finland.

I ett pressmeddelande skriver den amerikanska arrangören att de är glada för att hiphopartisten som planerat kommer att uppträda på festivalen, natten mot måndag, svensk tid.

”Lycka och välgång till Rocky och hans familj. Vi kan inte bärga oss tills vi får höra publikens urladdning för Rocky på söndag kväll på Honda Center”, skriver Doc Wynter, exekutiv producent för evenemanget.

Efter söndagens framträdande är ASAP Rocky inplanerad för en spelning på finska Blockfest 16 augusti. Arrangören Live Nation Finland kan under tisdagseftermiddagen inte bekräfta för DN att artisten med säkerhet kommer att uppträda på festivalen i Tammerfors. Zachris Sundell, bokningsansvarig på Live Nation Finland, är dock optimistisk.

– I nuläget utgår vi från att han kommer. Vi är i daglig kontakt med hans management och vi har ännu inte fått något besked om att han inte skulle komma till Blockfest.

Men det är ännu inte helt bekräftat?

– Jag kan inte ge mer detaljer än att vi utgår från att han kommer att spela, säger Zachris Sundell. 

ASAP Rocky anhölls i början av juli, efter en incident utanför en hamburgerrestaurang i centrala Stockholm. Artisten häktades och åtalades, och efter en tre dagar lång rättegång beslutade tingsrätten 2 augusti att han släpps på fri fot i väntan på dom. Den meddelas 14 augusti. Åklagare Daniel Suneson yrkar på sex månaders fängelse för misshandel.

Utöver de två aktuella spelningarna har ASAP Rocky ytterligare fyra konserter inplanerade under augusti månad. 

Läs mer: Detta har hänt – ASAP Rocky misstänkt för misshandel