Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 17:44

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bengt-ohlsson-aker-till-jamtland-dar-elden-har-gjort-skogen-till-kol/

Foto: Robert Henriksson
KULTUR

Bengt Ohlsson åker till Jämtland – där elden har gjort skogen till kol

I Jämtland är träden svarta. Längs vägarna arbetar räddningstjänsten, stockarna pyr och är heta. Vissa evakuerade har fått flytta tillbaka, men i Folkets hus travar frivilliga fortfarande bananer. DN:s Bengt Ohlsson och Robert Henriksson vandrar i brändernas efterdyningar och hittar både svedd skog och gröna, fjälliga träd som står där de alltid stått.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.

Bild 1 av 7 Olof Bengtsson gör en gata med sin maskin för att branden inte ska ta sig vidare i skogen på Grötingsberget utanför Gällö.
Foto: Robert Henriksson
Bild 2 av 7 Skog utanför Gällö på Grötingsberget.
Foto: Robert Henriksson
Bild 3 av 7 Mike Karlsson, Sävsjö, Joakim Elmersson, Vetlanda, Mats Karlsson, Sävsjö tar en paus i arbetet i skogarna på Grötingsberget utanför Gällö. De jobbar mellan kl 8 och 20 om dagarna.
Foto: Robert Henriksson
Bild 4 av 7 Olof Bengtsson gör en gata med sin maskin för att branden inte ska ta sig vidare i skogen på Grötingsberget utanför Gällö.
Foto: Robert Henriksson
Bild 5 av 7 Grötingsberget utanför Göllä.
Foto: Robert Henriksson
Bild 6 av 7 Per Erik Eriksson från Binnäset.
Foto: Robert Henriksson
Bild 7 av 7 På OKQ8 Gällö höll hemvärnet till. Blanda annat samlade de in slangar och fixade i ordning dem.
Foto: Robert Henriksson