Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-02 09:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bengt-ohlsson-aker-till-jamtland-dar-elden-har-gjort-skogen-till-kol/

Kultur

Bengt Ohlsson åker till Jämtland – där elden har gjort skogen till kol

I Jämtland är träden svarta. Längs vägarna arbetar räddningstjänsten, stockarna pyr och är heta. Vissa evakuerade har fått flytta tillbaka, men i Folkets hus travar frivilliga fortfarande bananer. DN:s Bengt Ohlsson och Robert Henriksson vandrar i brändernas efterdyningar och hittar både svedd skog och gröna, fjälliga träd som står där de alltid stått.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in
Bild 1 av 7 Olof Bengtsson gör en gata med sin maskin för att branden inte ska ta sig vidare i skogen på Grötingsberget utanför Gällö.
Foto: Robert Henriksson
Bild 2 av 7 Skog utanför Gällö på Grötingsberget.
Foto: Robert Henriksson
Bild 3 av 7 Mike Karlsson, Sävsjö, Joakim Elmersson, Vetlanda, Mats Karlsson, Sävsjö tar en paus i arbetet i skogarna på Grötingsberget utanför Gällö. De jobbar mellan kl 8 och 20 om dagarna.
Foto: Robert Henriksson
Bild 4 av 7 Olof Bengtsson gör en gata med sin maskin för att branden inte ska ta sig vidare i skogen på Grötingsberget utanför Gällö.
Foto: Robert Henriksson
Bild 5 av 7 Grötingsberget utanför Göllä.
Foto: Robert Henriksson
Bild 6 av 7 Per Erik Eriksson från Binnäset.
Foto: Robert Henriksson
Bild 7 av 7 På OKQ8 Gällö höll hemvärnet till. Blanda annat samlade de in slangar och fixade i ordning dem.
Foto: Robert Henriksson