Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 16:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/beyonce-slapper-visuellt-album/

Musik

Beyoncé släpper visuellt album

Beyoncé släpper visuellt album som är en hyllning till ”svart motståndskraft och kultur”, enligt artisten själv.
Beyoncé släpper visuellt album som är en hyllning till ”svart motståndskraft och kultur”, enligt artisten själv. Foto: Joel C Ryan/AP

Beyoncé meddelar att ett så kallat visuellt album betitlat ”Black is king” är på ingång – med premiär den 31 juli på strömningstjänsten Disney+, skriver Pitchfork.

TT Text

”Black is king” beskrivs som en film skriven, regisserad och producerad av Beyoncé, och är baserad på musiken från popstjärnans album ”The lion king: The gift” – hennes alternativa soundtrack till ”Lejonkungen”-filmen från 2019.

Filmen är inspirerad av berättelsen i ”Lejonkungen” och är enligt artisten en hyllning till ”svart motståndskraft och kultur”.

Nyligen gav Beyoncé även ut singeln ”Black parade”, som släpptes inför Juneteenth den 19 juni – minnesdagen för frigivandet av de sista slavarna i USA 1865.

Ämnen i artikeln

Musik
Beyoncé

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt