Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-21 01:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/biljettslapp-till-kite-har-slackt-operans-sajt/

Kultur

Biljettsläpp till Kite uppskjutet – Operans sajt kraschade

Kungliga Operans sajt under fredagsförmiddagen

I dag klockan 10.00 skulle Kungliga Operan släppa biljetter till en kväll med electropopduon Kite i november. Intresset var så stort att Operans sajt kraschade – nu har biljettsläppet skjutits upp.

Kites konsert tillsammans med Kungliga Hovkapellet äger rum på Operan den 22 november. Att biljetterna skulle släppas i dag klockan 10.00 blev känt för två dagar sedan. För många är det en stor händelse. Till exempel skrev DN:s Fredrik Strage på Instagram: 

”Kungliga Operan startades på initiativ av den musikintresserade Gustav III. 1792 blev han skjuten där under en maskeradbal. Det sägs att hans sista ord var: 'Boka Kite'.”

Hur många som eventuellt har lyckats boka biljetter till konserten är oklart. Operan har nu uppdaterat sin biljettbokningssajt med ett nytt meddelande: ”Biljetterna släpps senare!” 

– Just nu är det väldigt många inne samtidigt. Att jämföra med att när vi släppte biljetter till Nibelungens ring, skriver Operans presschef Torbjörn Eriksson i ett mejl till DN.

När nästa biljettsläpp sker är än så länge också oklart. På institutionens Facebooksida skriver Operan:

”hej alla. vi förstår att det är frustrerande, vi har naturligtvis system som är anpassade efter vår normala börda och inför detta släpp gjorde vi förbättringar. Som inte var tillräckliga. Vi sitter i samtal med biljettsystemet om att införa ett kösystem och då göra en ny släpptid för biljetterna. Vi återkommer om tidspunkt inom kort.”

På Facebooksidan har Operan även gett det misslyckade biljettsläppet en hashtag: #kiteslårwagner.

Duon bakom Kite består av sångaren Nicklas Stenemo och keyboardisten Christian Berg. 

Konserten på Operan kommer också ha ett visuellt innehåll signerat filmaren Andreas Nilsson, som tidigare arbetat med band som The Knife och MGMT.