Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-17 09:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/billie-eilish-nya-bondlat-har-slappts/

Kultur

Billie Eilish nya Bondlåt har släppts

Billie Eilish släpper sin nya James Bond-låt
Billie Eilish släpper sin nya James Bond-låt Foto: Kevin Winter/AP

Den mörka, molliga, popballaden bär samma namn som den kommande Bondfilmen ”No time to die”. Den kommer ytterligare stärka den 18-åriga sångaren och låtskrivaren från Los Angeles status som artist och låtskrivare, menar kritikerna nu.

Enligt AFP har Billie Eilish dova Bondlåt strömmats två miljoner gånger på sex timmar. Flera brittiska musikkritiker hyllar nu hennes bidrag:

”Jag kan inte påminna mig om en mer vågad och stämningsladdad Bondlåt”, skriver BBC:s musikskribent Mark Savage. 

The Guardians krävande recensent Alexis Petridis menar att Eilish med sin låt visar respekt mot Bondserien och kommer att göra henne populärare i bredare folklager. Låten är också ett värdigt farväl till Daniel Craig, understryker Petridis.

Eilishs debutsingel ”Ocean eyes”, som hon skrev som 13-åring, har hittills strömmats över 450 miljoner gånger. Förra månaden belönades hon med fem Grammys, bland annat för årets låt, årets album och bästa nya artist. Som leverantör av en James Bond-låt – tillsammans med sin bror Finneas O'Connell – är hon vidare den yngsta någonsin.

Enligt AFP kommer Eilish på tisdag i nästa vecka framföra sin ”No time to die”-låt på den brittiska Brit Awards-galan. På scenen tillsammans med henne finns då också filmmusikkompositören Hans Zimmer samt Johnny Marr, en gång gitarrist i The Smiths.

Läs mer: Billie Eilish har skrivit en ballad till James Bond