Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-05-30 07:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/billigare-bocker-till-aldreboenden/

Böcker

Billigare böcker till äldreboenden

Foto: Henrik Montgomery/TT

Karolina Borkowska, delägare i NK Bokhandel, startar distribution av rabatterade böcker till äldreboenden. Ett projekt som hon nu hoppas att många bokförlag kan bidra till.

– Jag talade med en kompis som hade hört om en restaurang som lagar mat till sjukvårdspersonal och det fick oss att fundera på vad vi kunde göra för de som är särskilt utsatta nu, som alla äldre. Många av dem kan inte gå ut och man kan ju inte bara sätta sig ner och inte göra någonting för alla dessa människor, säger Borkowska.

Karolina Borkowska, delägare i NK Bokhandel i Stockholm
Karolina Borkowska, delägare i NK Bokhandel i Stockholm Foto: Privat

Hur fungerar er bokförmedling?   

– Vi kontaktar förlag och väljer en bok till ett bra rabatterat pris och med ett innehåll som vi tror passar, som trevliga spänningsromaner som är varmhjärtade och underhållande och dessutom inte har för liten text. Böckerna kommer att lämnas in till de två första äldreboendena med start i nästa vecka. Vår kurir levererar sedan tidigare också dagligen bokpaket till våra ordinarie kunder.  

Vad händer härnäst?

– Vi sätter i gång nu och hoppas förstås att det är många förlag som vill bidra med rabatterade böcker till äldreboendena i Stockholm. Man tycker ju att det borde finnas många förläggare som har lämplig litteratur för de äldre läsarna och som vill hjälpa till så att böckerna kommer till gagn.

Läs mer: svenska och internationella författare skriver i DN om coronakrisen.