Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-28 05:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/birgitta-rubin-missa-inte-chansen-att-se-da-vinci-gratis/

Konst

Birgitta Rubin: Missa inte chansen att se da Vinci gratis

Bild 1 av 2 Leonardo da Vinci, ”La Belle Ferronnière”, utställningens omslagsflicka
Foto: Michel Urtado / RMN-GP
Bild 2 av 2 Publikrusning till Louvrens jubileumsutställning om Leonardo da Vinci.
Foto: Thibault Camus

Louvren släpper gratisbiljetter till sin stora jubileumsutställning med originalverk av Leonardo da Vinci.

Nu släpper Louvren nya biljetter till världens största utställning med originalverk av Leonardo da Vinci – till nattöppet för första gången i museets historia, gratis dessutom! Först till kvarn gäller när biljetterna släpps under tisdagen den 11 februari till avslutningshelgen 22-24 februari, med möjliga tidsbokningar från kl 21 på kvällen till 08.30 på morgonen.

Denna generösa gest motiverar museet med att man vill ”tacka publiken för intresset för utställningen”. Det är att uttrycka det milt. Denna fantastiska, forskningsbaserade jubileumsutställning – för mig en upplevelse för livet – har redan slagit publikrekord, med kvällsöppet onsdagar och fredagar för att klara anstormningen från hela världen.

Museet håller besökssiffrorna hemliga fram till stängningen, men gratisevenemanget nattetid tillåter ytterligare 30.000 besökare. Ingen lär somna i trängseln men kaffe utlovas dessa nätter, med en symbolisk Madeleinekaka till.

Läs mer: Nisse: Folksamling vid konstsamling