Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 14:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bjork-gor-konsertserie-for-utsatta-kvinnor/

Musik

Björk gör konsertserie för utsatta kvinnor

Foto: Santiago Felipe

Den isländska artisten Björk gör i sommar tre direktsända välgörenhetskonserter till förmån för utsatta kvinnor, skriver NME.

TT Text

Konserterna äger rum den 9, 15 och 23 augusti i Harpa Hall i Reykjavik och kommer att ske inför publik. Spelningarna kommer även att direktsändas för fans världen över.

På scen får Björk sällskap av Islands symfoniorkester, kören Hamrahlíð och flöjtensemblen Viibra. Konserterna arrangeras i samarbete med musikfestivalen Iceland Airwaves.

Intäkterna ska gå till den isländska organisationen Kvennaathvarfið, som bland annat erbjuder skyddat boende åt kvinnor och barn som har utsatts för våld i nära relationer.

Ämnen i artikeln

Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt