Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-17 13:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bjorn-wiman-att-kvinnorna-inte-namns-ar-en-arrogans-som-gransar-till-skamloshet/

KULTUR

Björn Wiman: Att kvinnorna inte nämns är en arrogans som gränsar till skamlöshet

Svenska akademiens ständiga sekreterare Sara Danius vid Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Stora börssalen i Börshuset i Stockholm.
Svenska akademiens ständiga sekreterare Sara Danius vid Svenska Akademiens årliga högtidssammankomst i Stora börssalen i Börshuset i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det började med 18 kvinnor. 18 modiga kvinnor som i Matilda Gustavssons reportage i DN berättade om trakasserier och grova övergrepp som ska ha begåtts av en man med tät koppling till de 18 stolar som på onsdagskvällen traditionsenligt stod uppställda i Börssalen i Gamla stan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.