Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-15 15:48

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bjorn-wiman-dagarna-efter-terrordadet-blir-pasken-mer-postsekular-an-nagonsin/

KULTUR

Björn Wiman: Dagarna efter terrordådet blir påsken mer postsekulär än någonsin

Statsminister Stefan Löfven (S) och vice statsminister Isabella Lövin (MP), här i samtal med kyrkoherde Hans Ulfvebrand, tände ljus i Storkyrkan i Stockholm till minne av offren i terrortattacken på Drottninggatan.
Statsminister Stefan Löfven (S) och vice statsminister Isabella Lövin (MP), här i samtal med kyrkoherde Hans Ulfvebrand, tände ljus i Storkyrkan i Stockholm till minne av offren i terrortattacken på Drottninggatan. Foto: Maja Suslin/TT

En knapp timme efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm förra fredagen skrev ärkebiskop Antje Jackelén på Twitter: ”Storkyrkan och Jacobs kyrka är öppna. Bön för alla drabbade, hjälpare och beslutsfattare.” Lite senare meddelade ärkebiskopen att även S:t Johannes kyrka var öppen: ”Finns skarvsladdar, mobilladdare, filtar och personal.”

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in