Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-23 00:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bjorn-wiman-skandalen-pa-ki-visar-att-humaniora-har-ett-samhallsvarde/

Kultur

Björn Wiman: Skandalen på KI visar att humaniora har ett samhällsvärde

Skandalen kring den italienske kirurgen Paolo Macchiarini vid Karolinska institutet handlar ju om etik – och kanske hade den fartblinda ledningen på KI kunnat undvika krisen om de läst mer klassisk litteratur, skriver Björn Wiman.
Skandalen kring den italienske kirurgen Paolo Macchiarini vid Karolinska institutet handlar ju om etik – och kanske hade den fartblinda ledningen på KI kunnat undvika krisen om de läst mer klassisk litteratur, skriver Björn Wiman. Foto: Lina Alriksson

William Stoner – huvudperson i John Williams roman med samma namn – är en lärare med starka principer. Om en student har för dåliga kunskaper ska vederbörande underkännas – och det oavsett om hon eller han råkar vara en av kollegans favoriter.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in