Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Bo Kaspers redo för första dansstegen i ny krogshow

Foto: Jens Littorin

Bo Kaspers Orkester tar nya steg i karriären – i dubbel bemärkelse. Bo Sundström utlovar ett och annat danssteg när det nästa torsdag är dags för premiär på krogshowen "Allt ljus på oss" på Rondo i Göteborg.

Efter namn som Tomas Ledin, Lena Philipsson och Orup är det nu dags för BKO att ställa sig på krogscenen.

– Jag tror att vi kommer att möta många som aldrig har sett oss förut och det ska bli kul, säger Bo Sundström, som van vid att ta sina scenframträdanden lite på "halvvolley" ser det som en nyttig utmaning att få agera efter regi. Det är Hans Marklund som står för den och Anders Lundin för manuset.

Orkestern, som bildades 1991 och består av Sundström, Fredrik Dahl, Mats Schubert och Mikael Malmgren, har blivit en av landets mest populära och långlivade grupper. Trumslagare Dahl säger att han inte trodde de skulle sälja en enda platta när de startade, För att låna en textrad hur en av gruppens låtar kan man fråga sig om BKO med en krogshow "åkt så långt som det kan gå".

– Absolut inte. Det här är ett bara delmål på resan, säger Sundström

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.