Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-25 06:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/alice-munro-jag-ar-valdigt-glad-att-jag-fick-priset-att-vi-kvinnor-fick-priset/

BÖCKER

Alice Munro: Jag är väldigt glad att jag fick priset, att vi kvinnor fick priset

”Jag hade ingen aning! Det här är så överraskande och så underbart. Jag visste inte ens att jag fanns med på någon kandidatlista förrän i går. Jag känner mig omtumlad.” Alice Munro till CBC i Kanada.
”Jag hade ingen aning! Det här är så överraskande och så underbart. Jag visste inte ens att jag fanns med på någon kandidatlista förrän i går. Jag känner mig omtumlad.” Alice Munro till CBC i Kanada. Foto: Shapton/Atlas

När Alice Munro utsågs till årets Nobelpristagare i litteratur låg huvudpersonen själv och sov på sitt hotell i västra Kanada. Rörd, förkyld och nyvaken gjorde hon en intervju med kanadensisk radio – och drog sig sedan undan rampljuset. DN fick tag på dottern Sheila som gläds å hela landets vägnar.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in