Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-01 01:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/en-sann-sorgebok-om-det-otankbara/

BÖCKER

En sann sorgebok om det otänkbara

”Den här spegeln skriver jag om i boken. Jag har fått den av min mamma, men Karin tyckte att den var kitschig. Det är en ängel upptill och en avgrundsdemon längst ned”, säger Tom Malmquist.
”Den här spegeln skriver jag om i boken. Jag har fått den av min mamma, men Karin tyckte att den var kitschig. Det är en ängel upptill och en avgrundsdemon längst ned”, säger Tom Malmquist. Foto: Nicklas Thegerstrom

När Tom Malmquists flickvän är i åttonde månaden insjuknar hon plötsligt i akut leukemi och dör. Dottern Livia tas ut med kejsarsnitt. I en osentimental sorgebok berättar han om tragedin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.