Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 05:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/en-skarp-kritiker-av-totalitar-utveckling/

BÖCKER

En skarp kritiker av totalitär utveckling

Bild 1 av 3 Svetlana Aleksijevitj anser att det ryska kriget i Ukraina är ett uttryck för att Ryssland under Vladimir Putin är på väg mot att bli totalitär stat, vilket Vitryssland under Aleksander Lukasjenko har varit sedan länge.
Foto: Paul Hansen
Bild 2 av 3 Svetlana Aleksijevitj anser att det ryska kriget i Ukraina är ett uttryck för att Ryssland under Vladimir Putin är på väg mot att bli totalitär stat, vilket Vitryssland under Aleksander Lukasjenko har varit sedan länge.
Foto: VIKTOR DRACHEV
Bild 3 av 3 Svetlana Aleksijevitj anser att det ryska kriget i Ukraina är ett uttryck för att Ryssland under Vladimir Putin är på väg mot att bli totalitär stat, vilket Vitryssland under Aleksander Lukasjenko har varit sedan länge.
Foto: Alexander Zemlianichenko

En som inte lär bli glad över årets Nobelpris är den ryske presidenten Vladimir Putin. För Svetlana Aleksijevitj blev Vitryssland en totalitär stat för länge sedan, medan Ryssland ännu befinner sig i början av denna process.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.