Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 18:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/jag-skriver-till-dig-fran-ett-avlagset-land/

BÖCKER

”Jag skriver till dig från ett avlägset land” – ny exillitteratur på svenska

DN:s fotograf Paul Hansen berättar om bilden som han tog i Slovenien i oktober: ”Nätterna vid den Slovenska gränsen är långa, mörka och iskalla för flyktingarna som kommer i tusental varje dag, framför allt från Syrien. Polis och militär bildar spärr vid gränsen. De uttröttade och slitna flyktingarna får vänta i många timmar innan de kan marschera vidare. De befinner sig i ett humanitärt ingenmansland – här finns i stort sett inga hjälparbetare, ingen medicin, ingen mat och ingen värme. De slussas vidare in i landet och mot Österrike så fort det går. Vägen dit går via en bevakad tvåtimmars marsch till ett uppsamlingsläger.”
Foto: Paul Hansen

Anders Olsson om en ny exillitteratur på svenska, som kommer i en tid när så många människor tvingas fly från krig.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.