Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-05 15:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/karin-bojs-vaver-samman-dna-forskning-med-sin-egen-historia/

BÖCKER

Karin Bojs väver samman dna-forskning med sin egen historia

Karin Bojs var inte orolig inför svaren på sitt dna-test. ”Förhöjd risk för hudcancer, det man ju räkna ut när jag är blond. Att jag tål alkohol och mjöl, ja det vet jag väl.” Att hon härstammar från Europas anmoder Ursula var däremot omskakande.

Karin Bojs hade en liten släkt, tills hon bestämde sig för att göra ett dna-test och fick veta att hon stammar från Europas anmoder Ursula. I sin nya bok väver hon samman modern dna-forskning med människans – och sin egen – historia.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.