Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-24 11:05

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bocker/min-mammas-sista-bad/

Kultur

Min mammas sista bad

På morgonen till sin 67:e födelsedag i oktober 2006 tog Mona Britton en simtur i sjön vid landstället i Roslagen. Redan i september hade hon fått svåra känningar av det som skulle visa sig vara en aggressiv cancersjukdom. Sambon Lars Waller anade att det skulle bli hennes sista bad och fotograferade ögonblicket. Två månader senare förlorade hon kampen mot cancern och avled på Stockholms sjukhem.
På morgonen till sin 67:e födelsedag i oktober 2006 tog Mona Britton en simtur i sjön vid landstället i Roslagen. Redan i september hade hon fått svåra känningar av det som skulle visa sig vara en aggressiv cancersjukdom. Sambon Lars Waller anade att det skulle bli hennes sista bad och fotograferade ögonblicket. Två månader senare förlorade hon kampen mot cancern och avled på Stockholms sjukhem. Foto: Lars Waller
In i det längsta hoppades författaren Claes Britton att hans mamma skulle bli frisk från cancern. Men på sin 67:e födelsedag tog Mona Britton sitt sista bad på landstället i Roslagen. I boken "Liv" berättar Claes Britton om den höst då döden korsade hans väg. Om en livsavgörande resa, full av sorg och smärta. Men också om ljuset i novembermörkret - och den odödliga kärleken till en mamma.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in