Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Bok om trädens hemliga liv blir teater

Foto: Berit Roald/TT

Succéboken "Trädens hemliga liv" av Peter Wohlleben har inspirerat till en teaterföreställning. Den 4 oktober har Backa Teater i Göteborg premiär på pjäsen "Glängtan".

Regissören Lars-Eric Brossner konstaterar i ett pressmeddelande att det vetenskapliga innehållet i boken ibland känns helt osannolikt.

Läs mer: Kulturdebatt: Därför är det dags att börja visa hänsyn för trädens sociala behov

"Den här boken får mig att tänka på 'fake news'. När jag läste den tänkte jag hela tiden 'det här kan inte vara sant!'".

I boken beskriver Wohlleben bland annat hur träden kommunicerar via sina rötter, tar hand om varandras avkomma och upplever känslor. I Backa Teaters uppsättning kommer man att luta sig mot det magiska i vetenskapen och förstärka magin med hjälp av koreografi av Cecilia Molocco och eventuellt också med hologram. Stefan Åkesson skriver manuset till föreställningen.

Läs mer: Peter Wohlleben: ”Vi borde behandla träden och skogen bättre”

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.