Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-10 03:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bokrecensioner/ake-holm-keramiker-och-skulptor-av-ronny-rudolf/

Kultur

Åke Holm. Keramiker och skulptör av Ronny Rudolf

Först 56 år gammal debuterade Åke Holm med en separatutställning på Malmö museum, en succé som snart följdes av flera. Han blev känd till sist, lite motvilligt, skriver Petter Eklund.
Först 56 år gammal debuterade Åke Holm med en separatutställning på Malmö museum, en succé som snart följdes av flera. Han blev känd till sist, lite motvilligt, skriver Petter Eklund. Foto: Rolf Lindstrup

I 1900-talets keramiska konst har Åke Holm (1900–1980) sin egen position. Mustig, personlig, monumental kallas han i en skrift från sextiotalet. Den nya boken ”Åke Holm. Keramiker och skulptör”, skriven av Ronny Rudolf och med bilder av Rolf Lindstrup (eget förlag), är det hittills mest entusiastiska försöket att ge en samlad bild av Holms produktion.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in