Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 12:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bokrecensioner/bruno-schulz-brev-essaer-noveller/

BOKRECENSIONER

Bruno Schulz: Brev, essäer, noveller

Självporträtt, 1921 (bilden är beskuren). Bruno Schulz var även konstnär. Mest känd är han för böckerna ”Kanelbutikerna” och ”Sanatoriet Timglaset”.
Självporträtt, 1921 (bilden är beskuren). Bruno Schulz var även konstnär. Mest känd är han för böckerna ”Kanelbutikerna” och ”Sanatoriet Timglaset”. Foto: Interfoto /IBL Bildbyrå

Bruno Schulz var en medveten prosakonstnär av rang och inget isolerat bysnille. Steve Sem-Sandberg läser en rik samling brev och essäer som fördjupar bilden av en polsk klassiker.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.