Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 00:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bokrecensioner/henning-osterberg-korsade-klingor-om-faktningens-och-duellerandets-historia/

BOKRECENSIONER

Henning Österberg: ”Korsade klingor: Om fäktningens och duellerandets historia”

Den traditionella manligheten som definierades genom våldsuppgörelser höll på att förändras under 15- och 1600-talet, när duellerandet nådde sin kulmen. I filmer om Robin Hood (1938).
Den traditionella manligheten som definierades genom våldsuppgörelser höll på att förändras under 15- och 1600-talet, när duellerandet nådde sin kulmen. I filmer om Robin Hood (1938). Foto: Alamy

Varför krävde den aristokratiska hedern ritualiserat våld till sitt försvar? Linnea Tillema har läst en ny svensk bok om duellerandets historia.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.