Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-02-22 05:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bokrecensioner/lotta-lotass-torsten-ekbom-och-ulf-linde-sten-eklunds-kullahusets-hemlighet/

Kultur

Lotta Lotass, Torsten Ekbom och Ulf Linde: Sten Eklunds Kullahusets hemlighet

Bild 1 av 4 Ur J M G Paléens figurer och skisser om Kullahuset. Bakom denna fiktiva gestalt stod konstnären och grafikern Sten Eklund (1942–2009) som blivit något av en mystisk legend.
Bild 2 av 4 Ur J M G Paléens figurer och skisser om Kullahuset. Bakom denna fiktiva gestalt stod konstnären och grafikern Sten Eklund (1942–2009) som blivit något av en mystisk legend.
Bild 3 av 4 Sten Eklund (1942–2009).
Foto: Privat
Bild 4 av 4 Ur J M G Paléens figurer och skisser om Kullahuset. Bakom denna fiktiva gestalt stod konstnären och grafikern Sten Eklund (1942–2009) som blivit något av en mystisk legend.

Sten Eklunds ”Kullahusets hemlighet” tillhör den moderna konstens mest spännande verk. Nu finns det i bokform. Jonas Thente dras in i en fantastisk värld.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in