Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 03:41

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bokrecensioner/ulrika-karnborg-klickokratin-mediekrisens-forsta-offer-ar-sanningen/

BOKRECENSIONER

Ulrika Kärnborg: ”Klickokratin. Mediekrisens första offer är sanningen”

Bild 1 av 3
Bild 2 av 3 Ulrika Kärnborg.
Foto: Magnus Bergström
Bild 3 av 3 ”Det fria samhället är otänkbart utan en fri press, så vad händer när den försvinner?”, skriver Ulrika Kärnborg i sin närmast dystopiska reportagebok, ”Klickokratin”.
Foto: Magnus Hallgren

Ulrika Kärnborg tecknar i ”Klickokratin” bilden av en mediebransch i fritt fall. Men det är en dystopisk analys som undviker de mest centrala frågorna kring digitaliseringen, skriver Pelle Snickars.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.