Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 11:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bonniers-magasinsforetag-varslar-50-personer/

Kultur

Bonniers magasinsföretag varslar 50 personer

Bonnierföretaget bakom tidskrifter som Damernas värld, Veckorevyn och Kamratposten varslar 50 personer. Orsaken uppges vara ekonomiska svårigheter på magasinsmarknaden.

Sverker Lenas
Rätta artikel

Allt om Mat, Allt om Trädgård, Amelia, Damernas värld, Lantliv, Sköna hem, Teknikens värld och Vi föräldrar är några av de fler än 20 magasin som produceras av Bonnier Magazines & Brands. Men företaget brottas med ekonomiska svårigheter och varslar nu 50 personer.

– Tyvärr fortsätter det vara tufft på marknaden för magasin. Vi planerar att minska med omkring 50 personer och har lagt ett varsel på det, skriver Bonnier Magazines & Brands vd Lars Dahmén i ett mejl till DN.

– Det här är förstås jättetråkigt, men tyvärr nödvändigt. Vi gör det här ordentligt med målet att skapa ett starkare företag väl rustat för framtiden, fortsätter han. 

De 50 personer som nu får lämna Bonniers tidskrifter rör sig om ytterligare en neddragning efter att 55 tjänster redan tidigare i år försvunnit från verksamheten på Bonnier Magazines & Brands.

– Det genomfördes tidigare i år, innan sommaren, och där ingick även försäljningen av korsordstidningarna, skriver Lars Dahmén.