Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Brian Eno gör konstverk för svensk skola

Den inflytelserike musikern och konstnären Brian Eno kommer att skapa ett konstverk för Kästa skola i Flemingsberg.”77 million paintings for Kästa school” blir hans första offentliga permanenta verk i Sverige.

Elever i Kästa förskola och skola har bjudits in av Eno för att bidra till skapelsen. Verket, som beställts av ett allmännyttigt fastighetsbolag, kommer att ingå som en del i det större konstverket ”77 million paintings” där bild och musik sammanflätas till ett flöde som sedan kan upplevas via bildskärmar.

Som konstnär har Brian Eno ställt ut över hela världen. Vid sidan av sin hyllade solokarriär som musiker har han även producerat skivor åt bland annat U2, Coldplay och David Bowie.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.