Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Brie Larson blir presidentkandidat

Foto: Jordan Strauss/AP

Oscarsbelönade Brie Larson (”Room”) ska spela historiens första kvinnliga presidentkandidat – Victoria Woodhull.

Amazon Studios producerar filmen om den rebelliska suffragettpionjären Victoria Woodhull som 1872 blev den första kvinnan som nominerades till presidentvalet – drygt 40 år innan den kvinnliga rösträtten infördes.

Ben Kopit (”The Libertine”) har hyrts in för att skriva manuset om den färgstarka kvinnliga frigörelsekämpen som har beskrivits med epitet som både icke-konformist och narcissist. Av sin bedragare till pappa lärde sig Victoria Woodhull att tämja andar inför folksamlingar – något hon uppenbarligen hade stor nytta av i politiken.

Efter fjolårets Oscarsvinst har Brie Larson bland annat spelat i Ben Wheatleys gangsterfilm ”Free fire” och ”Kong: Skull Island”.

Läs DN:s recension av ”Room”.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.