Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-29 14:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/britneys-spears-fornekar-att-franskt-galleri-ska-stalla-ut-hennes-konst/

Kultur

Britney Spears förnekar att franskt galleri ska ställa ut hennes konst

Efter masskjutningen i Las Vegas år 2017 skänkte Britney Spears ett konstverk till välgörenhet.
Efter masskjutningen i Las Vegas år 2017 skänkte Britney Spears ett konstverk till välgörenhet. Foto: Chris Pizzello/AP

Ett franskt galleri har annonserat att de ska visa artisten Britney Spears första separatutställning. Nyheten har fått stor spridning och plockats upp av internationella medier – men nu förnekar popstjärnans publicist att någon utställning ska bli av, skriver BBC.

Det var den 4 januari som det franska galleriet Sympa skrev på Instagram att de ska visa Britney Spears första separatutställning, men det skulle dröja till i veckan innan nyheten fick stor spridning. Uppgiften har bland annat rapporterats i New York Post och Buzzfeed men galleriet har inte velat ge några detaljer.

”Vi kommer inte svara på era frågor. Vi arbetar bara med journalister som kommer och besöker oss i kött och blod”, uppger gallerichefen Jean Colombain till Art Newspaper.

Sedan det första inlägget på Instagram har galleriet publicerat flera bilder på och som refererar till Britney Spears. På onsdagen la de ut ett inlägg föreställande texten ”Who is it?” på en rosa bakgrund, en blinkning till inledningen på låten ”Gimme more”.

Men enligt Britney Spears publicist ska hon inte ha någon konstutställning i Frankrike. ”Det finns ingen sanning i det”, säger publicisten till BBC.

Efter masskjutningen i Las Vegas år 2017, där 58 människor dog och hundratals skadades, skänkte Britney en tavla hon målat till välgörenhet. Verket med blommotiv blev väldigt uppmärksammat på sociala medier och tavlan har använts i galleriets publiceringar på Instagram.

Läs mer:

Britney Spears: Jag är tillbaka väldigt snart