Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 20:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/broadway-haller-stangt-resten-av-aret/

Kultur

Broadway håller stängt resten av året

Fasaden till Lunt-Fontanne-teatern på Broadway, 29 juni 2020.
Fasaden till Lunt-Fontanne-teatern på Broadway, 29 juni 2020. Foto: Cindy Ord/TT

New Yorks världskända teaterdistrikt Broadway kommer att fortsätta hålla stängt under resterande del av 2020.

TT Text

”Säkerheten för vår ensemble, personal, orkester och publik är högsta prioritet och vi ser fram emot att återvända till våra scener först när det är säkert att göra så”, säger Thomas Schumacher, ordförande i The Broadway League, i ett uttalande.

Teatrarna kring Broadway började till följd av pandemin att stänga i mars – förhoppningen var då att kunna öppna igen för publik en månad senare.

Aldrig tidigare har Broadway hållit stängt så här länge och det finns ännu inget datum för när teatrarna åter kan välkomna publik. Säkert är i alla fall att det inte kommer att ske förrän tidigast i januari nästa år.

Läs mer: Nu går det som en dans för musikalen

Ämnen i artikeln

Broadway

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt