Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-15 22:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/bts-fansen-betygsbombade-restaurang-i-new-york/

Kultur

BTS-fansen betygsbombade restaurang i New York

Fansen till BTS anklagade restaurangen för att ha gjort intrång i medlemmarnas privatliv. Foto: Richard Shotwell

Hardcore-fansen till det sydkoreanska pojkbandet BTS ilsknade till på en restaurangägare i New York, efter en video i sociala medier. Nu har de medvetet försökt sänka restaurangens digitala betyg, rapporterar Variety. 

Reaktionerna startade efter att ägaren till restaurangen publicerade ett videoklipp på bandets medlemmar under ett middagsbesök. I kommentaren till klippet skrev ägaren bland annat att han ansåg ett annat sydkoreanskt pojkband, Big Bang, vara mer talangfulla än BTS – men även att han allteftersom börjar gilla även BTS.

De mest hängivna fansen till BTS, som själva kallar sig för ”Army”, reagerade dock med ilska på videoklippet eftersom de ansåg att ägaren gjort intrång i pojkbandets privatliv, skriver Variety. Fansen började därför tilldela restaurangen bottenbetyg på sajten Yelp och anklagade ägaren för att ha använt dold kamera vid inspelningen.

Restaurangägaren har senare både raderat det första videoklippet och publicerat ett nytt inlägg i sociala medier där han ber om ursäkt för agerandet. Han tillbakavisar anklagelsen att han använt dold kamera och menar att han blev betagen av bandets närvaro: ”Jag hoppas alla fans och medlemmarna i BTS kan vara förlåtande, och förstå att det här gjordes utan ont uppsåt”.

Läs mer: Nätaktivisternas nya vapen är betygen