Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-25 19:36

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/cannes-filmfestival-stalls-in-i-maj-pa-grund-av-corona-krisen/

FILM

Cannes filmfestival ställs in i maj på grund av Coronakrisen

Regissören Bong Joon-ho tar emot Guldpalmen för sin film Parasit i Cannes 2019.
Regissören Bong Joon-ho tar emot Guldpalmen för sin film Parasit i Cannes 2019. Foto: Vianney Le Caer/AP

Cannes filmfestival har beslutat att inte hålla festivalen som planerat i maj. Världens största och viktigaste filmfestival kan istället flytta fram till sommaren.

”I dessa tider av global hälsokris går våra tankar till offren för COVID-19 och vi vill uttrycka vår solidaritet med alla dem som för en kamp mot sjukdomen”, skriver Cannes filmfestival i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Med anledning av Corona-krisen beslutade festivalledningen på torsdagen att inte arrangera festivalen under de planerade datumen mellan den 12 och 23 maj. Istället överväger ledningen flera olika alternativ, däribland att skjuta fram festivalen till månadsskiftet juni-juli i sommar.

Ämnen i artikeln

Film

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt