Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-21 11:07

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/catherine-deneuve-drabbad-av-stroke/

Kultur

Catherine Deneuve drabbad av stroke

Foto: Magnus Hallgren

Den franska filmikonen Catherine Deneuve har drabbats av en ”begränsad” stroke, rapporterar AFP. Skådespelaren lades natten mellan tisdagen och onsdagen in på sjukhus i Paris. Enligt ett uttalande från familjen behöver hon ett par dagars vila.

TT Text

”Catherine Deneuve har fått en begränsad och lindrig stroke. Som tur är har hennes motorik inte påverkats. Hon kommer att behöva ett par dagars vila”, skriver familjen.

76-åriga Deneuve var tidigare i år på Venedigs filmfestival med Hirokazu Kore-eda, i vars film ”Sanningen” (”La verité”) hon spelar tillsammans med Juliette Binoche. Sedan oktober filmar hon också med Emmanuelle Bercot i ”De son vivant” i Parisregionen.

Deneuve är en av Frankrikes största filmstjärnor. Hon debuterade redan som 13-åring och fick senare sitt genombrott i ”Paraplyerna i Cherbourg”. För sin roll i ”Indochine” nominerades hon till en Oscar.