Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Cecilia Hagen får Jolopriset

Cecilia Hagen
Cecilia Hagen Foto: Lennart Isaksson

Journalisten och författaren Cecilia Hagen får 2018 års Jolopris. 

”Med nyfikenhet på det mänskliga närmar hon sig såväl personer i nyhetsflödet som brittiska kungligheter och kvinnor ur historien – som de osannolika systrarna Mitford. I sina texter rör sig Cecilia Hagen med lätthet mellan nuet och det förflutna, mellan det yttre och det inre hos sig själv och andra”, skriver juryn som i sin motivering också berömmer Cecilia Hagens avväpnande frågor i hennes personporträtt och beskriver pristagarens krönikor i Expressen som ”småprat med sälta”.

Jolopriset delas ut årligen till journalister och författare som verkar i DN-journalisten Jan Olof Olssons anda, det vill säga ”förmedlar kunskap, nyfikenhet och förmåga att gripa ögonblicket i svansen”. Prispengarna är 10.000 kronor.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.