Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-18 09:10

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/cecilia-widenheim-blir-ny-chef-for-tensta-konsthall/

Kultur

Cecilia Widenheim blir ny chef för Tensta konsthall

Cecilia Widenheim, ny chef för Tensta konsthall från februari 2019.
Cecilia Widenheim, ny chef för Tensta konsthall från februari 2019. Foto: Foto: Sofia Landström

I år firade Tensta konsthall sitt 20-årsjubileum och nu tillsätts en ny chef. Cecilia Widenheim som tidigare har varit chef på Malmö museum efterträder Maria Lind. 

Rätta artikel

Vad tar du med dig från dina tidigare arbeten till Tensta konsthall?

– Ett stort intresse för hur konst blir till och hur konst möter en publik i olika sammanhang. Jag tar också med mig mina nätverk och erfarenheter av att driva och arbeta i både större och mindre institutioner. De senaste sex åren har jag jobbat i Malmö som är en stad med väldigt ung befolkning. Det talas runt 150 språk och många har transnationella erfarenheter vilket både präglar och utmanar konst- och kulturlivet på en rad sätt.

Vad är din vision för konsthallen och hur vill du bidra till det pågående arbetet där?

– Tensta konsthall har utvecklat en rad intressanta metoder och programformat under de senaste åren som jag vill utveckla på mitt sätt. Sen vill jag såklart hitta nya format tillsammans med Tenstateamet och skissa på ett fortsatt relevant program med inslag av både samtida uttryck och tillbakablickar och djupdykningar i historiskt material.

Varför tackade du ja till det här jobbet?

– Tensta konsthall är en unik plats för möten med konsten, för kunskapsproduktion och metodutveckling, och jag vill tillbaka till Stockholm där jag haft min bas i många år.