Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 15:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/cissi-wallin-ger-ut-bok-pa-egen-hand/

Kultur

Cissi Wallin ger ut bok på egen hand

Cissi Wallin. Arkivbild.
Cissi Wallin. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Förlaget som skulle ge ut skribenten och debattören Cissi Wallins bok ”Allt som var mitt” ångrade sig. Nu ger Wallin ut boken på egen hand, meddelar hon via Instagram enligt Svensk Bokhandel. Till Göteborgs-Posten säger hon att hon hade kontakt med flera andra förlag men att inget av dem passade henne.

TT Text

Anledningen till att bokförlaget Atlas bröt samarbetet med Wallin var att det låtit en expert på tryckfrihet titta på manuset. Experten kom fram till att en utgivning skulle innebära att Wallin riskerade fängelse för förtal. Hon har tidigare dömts för att ha namngivit en person som hon anklagat för våldtäkt.

– Den principiella frågan är viktigare. Jag tycker inte att det ska vara förtal att berätta sin egen historia. Lagen kan tolkas på olika sätt och det måste också prövas i domstol. Jag blir inte rädd för den typen av hot längre, säger hon.

Cissi Wallin kommer att skänka en del av den eventuella vinsten från boken till kvinnojourer.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt