Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-06 05:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/cissi-wallins-egenutgivna-bok-toppar-bokus-saljlista/

Böcker

Cissi Wallins egenutgivna bok toppar Bokus säljlista

Cissi Wallin.
Cissi Wallin. Foto: Pontus Lundahl/TT

Härom veckan meddelade Cissi Wallin att hon ska ge ut sin självbiografiska bok ”Allt som varit mitt” på eget förlag, efter att förlaget Atlas brutit samarbetet med henne. Nu toppar boken näthandeln Bokus säljlista.

Atlas avbröt samarbetet med Wallin sedan en expert på tryckfrihet granskat manuset och ansåg att en publicering av boken skulle innebära att Wallin hamnade i fängelse för förtal. Hon har tidigare dömts för att ha namngivit en person som hon anklagat för våldtäkt.

Sedan boken gått att förhandsbeställa på Bokus har den legat högst på ”Bokustoppen” över ”populäraste böckerna just nu”. På konkurrerande sajten Adlibris finns inga böcker av eller med Cissi Wallin att finna.

På bokens beskrivning på Bokus kan man läsa: ”Detta är självbiografin som hennes motståndare har försökt stoppa. Hela den smärtsamma bakgrunden till historien om ett övergrepp. Wallin riskerar att hamna i fängelse för att låta dig läsa den.”

Wallin har sagt att hon kommer att skänka en del av den eventuella vinsten från bokförsäljningen till kvinnojourer.

Läs mer

Cissi Wallin ger ut bok på egen hand

Förlaget stoppar Cissi Wallins bok: ”Risk att dömas för förtal”

Ämnen i artikeln

Böcker

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt