Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 07:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/claes-britton-stockholm-kan-bli-nastan-helt-bilfritt-men-da-kravs-politisk-vilja/

KULTUR

Claes Britton: Stockholm kan bli nästan helt bilfritt – men då krävs politisk vilja

Med sin kapacitet på 200 000 fordon per dygn är ”Guldbron” groteskt obsolet, skriver Claes Britton.
Med sin kapacitet på 200 000 fordon per dygn är ”Guldbron” groteskt obsolet, skriver Claes Britton. Foto: Magnus Hallgren

Stockholm har förutsättningar att skapa en nästan helt bilfri stadskärna. Behovet av biltrafik över Slussen är överspelat. Det som saknas för att en förändring ska komma till stånd är politisk vilja, skriver journalisten och författaren Claes Britton i den avslutande delen av två om en praktfull skandal: Guldbron.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.