Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-21 03:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/clintons-hyllar-greta-thunberg-i-ny-bok-om-historiska-kvinnor/

Kultur

Clintons hyllar Greta Thunberg i ny bok om historiska kvinnor

Hillary och Chelsea Clinton, 2016. Foto: Mediapunch/TT

Hillary Clinton skriver en bok med sin dotter Chelsea Clinton om historiens djärva kvinnor, rapporterar amerikanska medier

Nobelpristagaren Marie Curie, författaren Chimamanda Ngozi Adichie, programledaren Ellen DeGeneres och den svenska klimataktivisten Greta Thunberg. Det är några av de 100 historiska kvinnor som lyfts fram i boken ”The book of gutsy women”, skriven av den tidigare presidentkandidaten Hillary Clinton tillsammans med dottern Chelsea Clinton. 

I ett uttalande säger Hillary Clinton att boken kommit till efter ett pågående samtal som hon och Chelsea har haft ända sedan dottern var liten:

”För oss är de alla exempel på djärva kvinnor – ledare med modet att kämpa emot status quo, ställa de hårda frågorna och få jobbet gjort.”

Det är första gången mor och dotter skriver bok ihop, även om de båda har blivit publicerade på var sitt håll tidigare. Chelsea Clinton har gett ut barnboken ”She persisted: 13 American women who changed the world” och hennes mor är kanske mest känd för biografin ”What happened” om 2016 års presidentval.

”The book of gutsy women” utkommer i USA den första oktober på förlaget Simon & Schuster. 

Läs mer: Bokrecensionen av Clintons ”What happened”