Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-15 20:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/coronalattnader-vantas-for-engelskt-kulturliv/

Kultur

Coronalättnader väntas för engelskt kulturliv

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Foto: Jack Hill/AFP

Den brittiske premiärministern Boris Johnson väntas under dagen meddela att de engelska biograferna, museerna och konstgallerierna kan öppna den 4 juli efter att ha hållit stängt sedan i mitten av mars, skriver BBC.

TT Text

I ett uttalande under måndagen sa den brittiske hälsoministern Matt Hancock att England ”är på rätt spår” och att ytterligare lättnader av coronabegränsningarna kan bli aktuella.

Även i Skottland, Wales och Nordirland överväger myndigheterna att lätta på restriktionerna, bland annat vad gäller reglerna för fysisk distansering.

Det brittiska kulturlivet har drabbats hårt av coronakrisen. Enligt en studie från Creative Industries Federation och Oxford Economics kan den brittiska kultursektorn förlora 75 miljarder pund och 400 000 arbetstillfällen på grund av pandemin, skriver Guardian.

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt