Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Cosby: ”Lägg inte in mig på #metoo är du snäll”

Foto: Tom Gralish/AP

Komikern Bill Cosby har anklagats för sexuella övergrepp av flera kvinnor. När han skakade hand med en reporter på onsdagskvällen sa han:

– Lägg inte in mig på #metoo är du snäll.

Minst 59 kvinnor har anklagat Bill Cosby för sexuella övergrepp. I flera fall ska den före detta ”The Cosby Show”-stjärnan ha drogat sina offer innan han begått övergrepp på dem.

I somras ogiltigförklarades en rättegång mot Cosby, som då stod åtalad för sexuella övergrepp mot baskettränaren Andrea Constand för 13 år sedan. Den tolv personer starka juryn i fallet kunde inte komma överens.

När Bill Cosby under onsdagskvällen hade ätit pasta med en vän i sin hemstad Philadelphia ska han enligt The Inquirer ha skakat hand med en reporter och sagt:

– Lägg inte in mig på #metoo är du snäll.

The Guardian skriver att Cosby har undvikit offentligheten de senaste åren. Men den 2 april väntar en ny rättegång för honom.

– Vi är redo, sa han till The Inquirer innan han satte sig i en bil utanför den italienska restaurangen i Philadelphia.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.