Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Cosby stämmer ännu en kvinna

Foto: Ed Hille/AP

Bill Cosby har lämnat in ännu en stämningsansökan gentemot en kvinna som anklagar honom för sexuella övergrepp. Stora delar av stämningsansökan är sekretessbelagd, men klart är att Cosby stämmer kvinnan och hennes advokater för avtalsbrott.

Det var 2004 som Cosby första gången anklagades för att ha drogat och sexuellt ofredat kvinnan. 2006 förlikades de i en icke offentliggjord uppgörelse, men fallet togs upp igen i juli i fjol sedan nya bevis framkommit.

I början av februari i år hävdade Cosbys försvare att fallet bör läggas ned då det bryter mot överrenskommelsen från 2006, men domstolen har gett åklagare klartecken att fortsätta åtalet mot den 78-årige komikern.

Cosby har tidigare stämt åtta kvinnor som anklagat honom för sexbrott för förtal. Totalt har över 50 kvinnor anklagat honom för sexuella övergrepp. Cosby förnekar brotten.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.