Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-23 05:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/da-lanseras-apples-nya-tv-tjanst/

Kultur

Då lanseras Apples nya tv-tjänst

Från ”The Morning Show”, en tv-serie med Jennifer Aniston och Reese Witherspoon som ska gå på Apple TV Plus Foto: Hilary B Gayle/AP

Apple ger sig in i strömningskriget och utmanar jättar som Amazon, Netflix och Disney när det kommer till att leverera strömmade tv-serier och filmer till konsumenter hemma i sofforna.

TT Text

Vid Apples årliga event i Steve Jobs Theater vid huvudkontoret i Kalifornien avslöjade företaget att den nya tjänsten, som kallas Apple tv plus, kommer att släppas i 100 länder den 1 november i år.

Priset för den nya tjänsten kommer att vara 5 dollar i månaden i USA, vilket motsvarar cirka 48 svenska kronor.

Enligt Apple kommer alla som köper en ny telefon, surfplatta eller dator från teknikjätten att bjudas på ett års abonnemang av den nya tjänsten.

Apple har tidigare sagt att de planerar att lägga två miljarder dollar på eget innehåll till tjänsten under 2019. Bland annat i form av dramaserien "The morning show" med Reese Witherspoon, Steve Carell och Jennifer Aniston i huvudrollerna. Dessutom planeras ett tv-program med Oprah Winfrey och en nyversion av Steven Spielbergs "Amazing stories".